Mensen aan het woord

Verhalen van mensen die hun geldproblemen aanpakten

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart om Nederlanders met problematische schulden over de streep te trekken om hulp te zoeken. De campagne waarin verhalen van ervaringsdeskundigen centraal staan, is onderdeel van de brede schuldenaanpak van de regering. Herkent u zich in deze verhalen? Het Financieel Servicepunt kan u misschien helpen.

Er kwam een moment dat ik moest toegeven: ik red het niet alleen

‘Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk.’ Lees het hele verhaal van Cora Faber op komuitjeschuld.nl

Ik dacht: zo gauw ik genoeg verdien, betaal ik alles af

‘Wat ik aan jongeren vertel? Vraag jezelf 3 keer achter elkaar: heb ik dit écht, écht, écht, nodig? Je moet jezelf kunnen overtuigen. Je moet leren bewuste keuzes te maken. Besef: als je 18 wordt, is je handtekening plotseling goud waard.’ Lees op komuitjeschuld.nl hoe het bij Elsmainy Jergo bergafwaarts vanaf na haar 18e.

De winkel was mijn kindje, dat moest en zou ik redden’

‘Achteraf zie je dat je constant achter de feiten aan liep. Telkens dacht ik: volgende maand komt het goed. Je ziet dat bij veel ondernemers. Het eindigt ermee dat je serieus aan zelfmoord denkt. Maar ik heb heel veel geleerd van dit proces. Ik ben eruit gekomen en heb mijn bestemming bereikt.’ Lees verder op komuitjeschuld.nl hoe Marc Mulder zijn bedrijf verliest en schulden overhoudt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom in contact en ervaar dat u er niet alleen voor staat.

Contact