Hulp bij schulden

Eigen onderneming

Hulp bij tegenslag of financiële problemen?

Visual eigen onderneming - FSP Rijswijk

Bent u ondernemer of zzp-er en is uw inkomen al langere tijd negatief? Of heeft u te maken met schuldeisers? Kijkt u ook eens op de ondernemerspagina van gemeente Rijswijk. Hier vindt u handige informatie en onder het kopje Financiële ondersteuning kunt u de weg vinden naar de juiste hulp.

www.rijswijk.nl/ondernemers

U kunt ook kijken bij 155-Help-een-bedrijf. Zij ondersteunen jaarlijks duizenden ondernemers bij tegenslag of financiële problemen. Voor u als ondernemer is deze hulp gratis.

Voor ondernemers in zwaar weer, die tijdelijk niet kunnen rondkomen of die door hun leeftijd moeten stoppen, bestaan speciale regelingen: de Bbz-uitkering of de IOAZ-uitkering

Bedrijfsschuld verhalen op privévermogen

Bij een eenmanszaak (zzp), maatschap, commanditaire vennootschap (cv) of vennootschap onder firma (vof) is er geen verschil tussen uw privévermogen en zakelijk vermogen. Schuldeisers kunnen de schuld van uw bedrijf verhalen op uw privévermogen. En ook op dat van uw partner, als u daarvoor niets heeft geregeld. Benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw partner mede-aansprakelijk is voor uw bedrijfsschulden?

Website ondernemersplein

Pensioen voor zzp-ers

Als zzp’er heeft u na uw pensionering natuurlijk recht op een AOW-uitkering. Maar het is verstandig om te regelen dat u ook andere pensioeninkomsten heeft zodat u na uw pensionering niet enorm terugvalt in inkomen. Als u spaart voor uw pensioen kunt u tot een bepaald bedrag gebruikmaken van belastingvoordelen. Het bedrag dat u in uw pensioen stopt, is aftrekbaar.

Bekijk de verschillende mogelijkheden.

Er kwam een moment dat ik moest toegeven: ik red het niet alleen

"Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk."
Lees het hele verhaal van Cora Faber op Kom uit je Schuld.nl

De winkel was mijn kindje, dat moest en zou ik redden’

"Achteraf zie je dat je constant achter de feiten aan liep. Telkens dacht ik: volgende maand komt het goed. Je ziet dat bij veel ondernemers. Het eindigt ermee dat je serieus aan zelfmoord denkt. Maar ik heb heel veel geleerd van dit proces. Ik ben eruit gekomen en heb mijn bestemming bereikt."
Lees hoe Marc Mulder zijn bedrijf verliest en schulden overhoudt op Kom uit je schuld.nl.

Als laaggeletterde hou je je stil..

"Natuurlijk ben je, ook als laaggeletterde, zelf verantwoordelijk. Je moet op tijd aan de bel trekken. Maar het helpt als er in je omgeving en bij instanties meer oog is voor laaggeletterdheid. Dan durf je er sneller voor uit te komen."
Lees hoe Marchien haar schouders eronder heeft gezet op Kom uit je schuld.nl.

U staat er niet alleen voor!

Onze specialisten helpen u graag verder. Kom in contact.

Laat ons u helpen