Hulp bij schulden

Gezin

Gezin starten?

Visual gezin - FSP Rijswijk

Kinderen en een gezin starten heeft grote impact op uw geldzaken, van geboorte totdat ze het huis uit gaan. Er zijn regelingen om u financieel te ondersteunen. Heeft u hierover vragen of wilt u advies? Neem contact met ons op voor een afspraak of kom zonder afspraak langs op het spreekuur. 

Schoolspullen, computer en schoolreis

Heeft u een minimuminkomen? En wilt u dat uw kinderen gewoon kunnen meedoen op school? Bij Kei Rijswijk kunt u financiële ondersteunende regelingen aanvragen van belangrijke schoolactiviteiten van uw kinderen in de leeftijd tot 17 jaar. Denk hierbij aan de schoolspullenpas, de computerregeling en de schoolreisregeling.

Website Kei Rijswijk

Gratis of met korting sporten

De Ooievaarspas biedt Rijswijkers met een minimuminkomen korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, ontspanning, scouting, recreatie en cultuur. Met de Ooievaarspas kunt u ook bij Kei Rijswijk de ondersteunende regelingen voor uw kinderen aanvragen. U kunt de Ooievaarspas aanvragen bij de gemeente.

Vraag een ooievaarspas aan

Toeslagen gezin met kinderen

Als u kinderen heeft, heeft u misschien recht op toeslagen van de overheid. Iedere ouder krijgt kinderbijslag, maar misschien heeft u ook recht op kinderopvangtoeslag, of kindgebonden budget. Kijk welke toeslagen er zijn en of u hiervoor in aanmerking komt.

Zakgeld: leren omgaan met geld

Door uw kind zakgeld te geven leert hij of zij omgaan met geld. Wat kan ik met mijn zakgeld? Hoeveel zakgeld of kleedgeld is goed om te geven en vanaf welke leeftijd?

Tips over zakgeld geven

Uw kind wordt 18 jaar

Wordt uw kind 18 jaar dan verandert er veel op financieel gebied. Uw kind wordt zelf financieel verantwoordelijk en kan bijvoorbeeld zonder toestemming abonnementen afsluiten. U kunt aankopen of leningen die uw kind afsluit niet meer terugdraaien. Uw kind moet vanaf 18 jaar premie betalen voor de zorgverzekering en ook het verplichte eigen risico. Hij of zij is niet meer gratis meeverzekerd op uw polis. En u krijgt geen kinderbijslag en kindgebonden budget meer.  Informeer uzelf en uw kind goed over alle veranderingen als uw kind 18 wordt. Zo voorkomt u verrassingen.

Gaat uw kind studeren? We hebben wat tips en informatie op een rij gezet voor uw kind. Klik hier

Thuiswonend kind van 21 jaar en bijstand

Krijgt u een bijstandsuitkering van de gemeente en blijft uw volwassen kind thuis wonen? Vanaf dat uw kind 21 jaar is, krijgt u te maken met de kostendelersnorm. Hierdoor wordt uw uitkering lager. Dit geldt niet als uw kind nog studeert.

Vragen over opvoeding

Heeft u vragen over de opvoeding of het opgroeien van uw kinderen? Of zijn er problemen in het gezin? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en gezin Rijswijk (CJG Rijswijk).

Website CJG Rijswijk

Als laaggeletterde hou je je stil..

"Natuurlijk ben je, ook als laaggeletterde, zelf verantwoordelijk. Je moet op tijd aan de bel trekken. Maar het helpt als er in je omgeving en bij instanties meer oog is voor laaggeletterdheid. Dan durf je er sneller voor uit te komen."
Lees hoe Marchien haar schouders eronder heeft gezet op Kom uit je schuld.nl.

De winkel was mijn kindje, dat moest en zou ik redden’

"Achteraf zie je dat je constant achter de feiten aan liep. Telkens dacht ik: volgende maand komt het goed. Je ziet dat bij veel ondernemers. Het eindigt ermee dat je serieus aan zelfmoord denkt. Maar ik heb heel veel geleerd van dit proces. Ik ben eruit gekomen en heb mijn bestemming bereikt."
Lees hoe Marc Mulder zijn bedrijf verliest en schulden overhoudt op Kom uit je schuld.nl.

Er kwam een moment dat ik moest toegeven: ik red het niet alleen

"Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk."
Lees het hele verhaal van Cora Faber op Kom uit je Schuld.nl

U staat er niet alleen voor!

Onze specialisten helpen u graag verder. Kom in contact.

Laat ons u helpen