Hulp bij schulden

Met pensioen

Met pensioen?

Visual pensioen - FSP Rijswijk

Als u de pensioenleeftijd bereikt, krijgt u een AOW-uitkering en, als u in loondienst heeft gewerkt, pensioen. Is dit niet voldoende om na uw pensionering uw rekeningen te kunnen betalen? Dan zijn er misschien andere mogelijkheden. Het Financieel Servicepunt kan u advies geven hoe u toch rond kunt komen. Neem contact met ons op voor een afspraak of kom zonder afspraak langs op het spreekuur. 

Werken naast uw pensioen

U kunt (blijven) werken na uw pensionering. Dat heeft geen gevolgen voor uw andere inkomsten. U krijgt daardoor niet minder pensioen of AOW. Over het bedrag dat u verdient, betaalt u inkomstenbelasting. De belastingtarieven voor gepensioneerden zijn lager dan voor mensen die nog niet met pensioen zijn.

Bijstand voor ouderen

Iedereen die in Nederland woont, bouwt AOW op. Dit doet u vanaf 15 jaar. Misschien heeft u een aantal jaar niet in Nederland gewoond of is uw AOW om een andere reden lager. Meestal vult u dit uit een pensioenregeling aan. Is dit niet zo? Dan kunt u een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen. Deze uitkering zorgt ervoor dat u iedere maand een inkomen op het sociaal minimum heeft.

Overwaarde van uw huis verzilveren

Als u een eigen huis heeft en dit is meer waard dan uw hypotheekschuld, dan kunt u overwegen om uw huis te verkopen. U krijgt dan de overwaarde tot uw beschikking. De overwaarde is de verkoopprijs min het nog af te betalen hypotheekbedrag.

Er zijn ook constructies mogelijk om de overwaarde te gebruiken zonder uw huis te verkopen. Laat u hiervoor adviseren door een financieel deskundige.

Er kwam een moment dat ik moest toegeven: ik red het niet alleen

"Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk."
Lees het hele verhaal van Cora Faber op Kom uit je Schuld.nl

Als laaggeletterde hou je je stil..

"Natuurlijk ben je, ook als laaggeletterde, zelf verantwoordelijk. Je moet op tijd aan de bel trekken. Maar het helpt als er in je omgeving en bij instanties meer oog is voor laaggeletterdheid. Dan durf je er sneller voor uit te komen."
Lees hoe Marchien haar schouders eronder heeft gezet op Kom uit je schuld.nl.

De winkel was mijn kindje, dat moest en zou ik redden’

"Achteraf zie je dat je constant achter de feiten aan liep. Telkens dacht ik: volgende maand komt het goed. Je ziet dat bij veel ondernemers. Het eindigt ermee dat je serieus aan zelfmoord denkt. Maar ik heb heel veel geleerd van dit proces. Ik ben eruit gekomen en heb mijn bestemming bereikt."
Lees hoe Marc Mulder zijn bedrijf verliest en schulden overhoudt op Kom uit je schuld.nl.

U staat er niet alleen voor!

Onze specialisten helpen u graag verder. Kom in contact.

Laat ons u helpen