Hulp bij schulden

Werkloosheid

Bent u of wordt u binnenkort werkloos?

Visual werkloosheid - FSP Rijswijk

Als uw contract niet wordt verlengd of als u wordt ontslagen, dan heeft dat meestal financiële gevolgen. Uw inkomen gaat omlaag.  Als u toeslagen krijgt, moet u deze misschien aanpassen of stopzetten. Bekijk wat u mogelijk moet regelen als u werkloos wordt of bent geworden.

WW-uitkering

Probeer zodra u weet dat uw contract niet wordt verlengd of u ontslag gaat krijgen, direct ander werk te vinden. Lukt het u niet om op tijd ander werk te vinden? U kunt dan misschien een WW-uitkering krijgen. WW staat voor Werkloosheidswet. Een WW-uitkering is een tijdelijk inkomen. Een WW-uitkering vraagt u aan bij het UWV.

WW uitkering aanvragen

Bijstand aanvragen

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u onvoldoende inkomen of vermogen heeft om van te leven en u geen recht heeft op een andere uitkering.  Lukt het niet om een bijstandsuitkering digitaal aan te vragen, loop dan binnen bij WerkgeversServicepunt Rijswijk (WSP Rijswijk). Op het WSP Rijswijk helpen ze u om u alsnog aan te melden. Ook helpen ze u op weg naar werk.

Als laaggeletterde hou je je stil..

"Natuurlijk ben je, ook als laaggeletterde, zelf verantwoordelijk. Je moet op tijd aan de bel trekken. Maar het helpt als er in je omgeving en bij instanties meer oog is voor laaggeletterdheid. Dan durf je er sneller voor uit te komen."
Lees hoe Marchien haar schouders eronder heeft gezet op Kom uit je schuld.nl.

Er kwam een moment dat ik moest toegeven: ik red het niet alleen

"Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk."
Lees het hele verhaal van Cora Faber op Kom uit je Schuld.nl

De winkel was mijn kindje, dat moest en zou ik redden’

"Achteraf zie je dat je constant achter de feiten aan liep. Telkens dacht ik: volgende maand komt het goed. Je ziet dat bij veel ondernemers. Het eindigt ermee dat je serieus aan zelfmoord denkt. Maar ik heb heel veel geleerd van dit proces. Ik ben eruit gekomen en heb mijn bestemming bereikt."
Lees hoe Marc Mulder zijn bedrijf verliest en schulden overhoudt op Kom uit je schuld.nl.

U staat er niet alleen voor!

Onze specialisten helpen u graag verder. Kom in contact.

Laat ons u helpen